Filosofisk indspark

Behandling? Terapi? Massage?

 - Ja hvad skal man kalde det

De fleste, som har prøvet ManuVision Kropsterapi, kan fortælle om den meget kontante fornemmelse, at livet føles mere enkelt. Mindre uoverskueligt. At de pludselig kan se klart, og at der åbner sig nye veje og ny energi. At det kan mærkes i kroppen, i følelserne og i høj grad også i hovedet. Der kommer bevægelse i noget som var statisk. Poetisk udtrykt "vender livet tilbage".

Vi starter med at behandle kroppen, fordi det er dér, vi kan starte. Kroppen er altid udgangspunktet. Det er kroppen, som først gør opmærksom på, at noget er galt, og det er kroppen, som må lide under konsekvenserne af alle vore handlinger - eller mangel på samme. De konsekvenser ligger som spændinger, blokeringer og dermed som smerter i kroppen. Smerter og spændinger, som vi ikke i vores dagligdag kan slippe væk fra.

Vi taler om at blive rørt og bevæget som en metafor for, at vores følelser bliver involveret. Det er det, der sker i en behandling. Vi rører og bevæger, og livet vender tilbage, når følelser frit kan løbe igennem kroppen. Når følelser får plads, kan vi relatere. Vi kan relatere til os selv og mærke, hvad vi har lyst til - og ikke. Vi kan relatere til andre og blive bedre til både at tage imod og sige fra. Og måske kan vi relatere til en lidt mere sårbar fornemmelse af vores eget uopfyldte potentiale, vores plads i verden - for verden.

Måske er det vores mangel på relation, som gør os syge og genkomsten af den, som gør os raske?

Så måske skal vi bare kalde det, vi gør, for: Relationsopbygning.

ManuVision Partner Søren Christensen