Tissefri i en gladere familie

 Kontakt projektleder Mette Steen på

tlf. 20 48 39 80, mette@manuvision.dk for information om kommende forløb.

Oprindeligt hed det "Projekt Hold Tør", hvor vi undersøgte om ManuVision Behandling og Træning havde en positiv effekt på børn der tisser i sengen om natten.

Vi fik gode resultater og efter at have kørt to hold igennem, var feedbacken fra alle deltagere, at de også var blevet gladere.

Det må siges, at være verdens bedste bivirkning.

Vi har sammensat et kursusforløb på baggrund af vores erfaringer.

Kurset henvender sig til alle familier, som har den udfordring, at deres barn tisser i sengen om natten.

Kontakt projektleder Mette Steen på tlf. 20 48 39 80 eller mette@manuvision.dk

Her er hvad to forældre fortæller om deres oplevelse.

___________________________________________________________________________

Henrik, far til Marius på 8 år

Jeg synes, at det har været et godt forløb, og meget inspirerende at være med i.

Primært selvfølgeligt i forhold til vores barn som var med, og som ret hurtigt fandt ud af, at han faktisk fik noget ud af det, nemlig flere tørre nætter. 

Det verbale omkring forløbet var uhyre vigtigt, så børnene fx var velforberedte til at sige med oprejst pande i skolen, at de går til massage to gange om ugen. Og, høre kammeratens mor udbryde: ”Wow, kan man gå til det?” 

Vores søn gik hos Morten og de opnåede hurtigt en fortrolighed og omgangsform, så han også følte det, som et privilegium at komme der. Det synes jeg er et rigtigt godt udgangspunkt for udvikling. 

Som voksne kender vi til at bide smerten i sig, fx ved tandlægen. Det er fremmed for børn, men det fyldte meget for os, at vores søn ikke skulle føle at vi svigtede ham totalt, når vi overlod ham til disse voksne, som trykkede på ham selvom han sagde stop. Det havde vi mange gode samtaler om.

Sidegevinsten på forældresiden synes jeg klarest blev udtrykt på evalueringsaftenen, hvor Mette Steen bevægede sig lidt op på metaplanet i sine beskrivelser af tankerne bag behandlingen. 

Beskrivelsen var det nemlig uhyre præcis og konkret i iagttagelserne af børnenes fællestræk og ståsted. 

En sitrende rastløshed, en hurtighed i bevægelser og iagttagelser, en vagtsom opmærksomhed, som ikke tillader børnene at slappe af og give slip. 

Den efterfølgende træning i at give slip, for derigennem at øve tilstrækkelig kontrol over blæren til at kunne ligge tør en nat eller vågne ved behov, virker.

Det er smukt og enkelt. Og det virker.

 ___________________________________________________________________

Henriette, mor til Karla på 11 år

Min datter Karla var 11 år da hun deltog i Hold Tør. Hun har mere eller mindre været nat-tisser hele sit liv. Hun tissede 7 ud af 7 nætter. 

Karla syntes at det var en god idé at deltage, og min mand og jeg havde et møde med behandlerne ved projektets start. Det var super godt, og vi følte os godt informeret da vi gik igang. 

Karla fik behandlinger og øvelser. Vi var med ved de første behandlinger, men lavede alle øvelserne sammen med hende. 

Det var hyggeligt, sjovt og godt at være sammen om. 

Karla blev mere åben og glad under projektet. Hun begyndte at have færre og færre nætter, hvor hun tissede. Det stoppede næsten. Det var en god proces, hvor vi tænkte og reflekterede over, hvad der skete derhjemme.

Selvom behandlingerne - som ikke skal forveksles med massage - kan være ubehagelige, følte Karla aldrig at det var grænseoverskridende. Hun følte sig tryg, og at de passede godt på hende. De kunne ligesom aflæse hende og stoppe op. Det var tydeligt at de havde meget erfaring med at behandle børn.

Efter projektet har vi ikke fået lavet øvelserne og Karla har ikke fået behandling. Hun er begyndt at tisse lidt igen ca. 3 ud af 7 nætter. 

Vi er meget begejstret for projektet. Det var et godt projekt, og det gav god mening.

 

ManuVision Behandling ApS · CVR: 37831506 Betlaingsformer