Team Tinkoff Saxo

"Jeg har været rigtig glad for det samarbejde jeg har haft med ManuVision. De har været en vigtig del af arbejdet med at optimere rytternes præstationer og fokus på topniveau. Derfor har jeg også valgt at have dem med til alle de vigtige løb og træningslejre."

Bjarne Riis, Team Tinkoff Saxo

 

ManuVision har arbejdet med nogle af verdens bedste cykelryttere siden starten af år 2000, bl.a. på de professionelle hold CSC, Phonak og Team Coast. Siden 2011 har vi været fast tilknyttet Bjarne Riis’ Team Tinkoff Saxo.

ManuVision Behandlerne Kristoffer Glavind, Steffen Lundsgaard og Mads Allermann deltager på alle de store løb – herunder Giro d'Italia, Tour de France, og La Vuelta a España - samt holdets årlige træningslejre. Både rytterne og holdets andre medarbejdere får behandling og bliver undervist i ManuVision Træning.

Alberto 1-316x 237

At køre med – og ikke imod kroppen

Arbejdet med cykelrytterne er fantastisk spændende, fordi det handler om at sikre deres kroppe optimale vilkår i forhold til de ekstreme præstationer de yder og samtidig behandle de mange skader som hele tiden opstår i professionel cykling.

Vores arbejde retter sig både mod rytternes kroppe og deres mentale indstilling, for målet er at få krop og psyke til at arbejde sammen på cyklen.

På det fysiske plan handler det om kropslig smidighed, rytternes kontakt med- og styrkelse af deres kerne(muskulatur), samt optimering af deres åndedrættet, så de har frihed i deres kroppe under de barske forhold de udsættes for.

Psykisk handler det meget om den individuelle rytters relation til sig selv og  om at finde ud af hvor motivationen kommer fra. Nogle finder drivkraften i deres følelser , andre har deres mentale styrke som fundament. Denne afklaring er essentiel for at blive bevidst om egne styrker og svagheder, hvilket er afgørende for at kunne præstere på dette topniveau.

Kreuziger1

Kroppen husker – især skaderne

På trods af at cykelryttere er lavet af et specielt stof, så er det afgørende at løsne op for kroppen hver gang de har haft et af deres mange styrt. Og, det er mere end “bare” behandling og genoptræning af de konkrete skader der opstår. For kroppen husker de chok den får i de ofte voldsomme styrt.

Hvis de f.eks. har været styrtet på en nedkørsel, vil kroppen ubevidst spænde op og åndedrættet bliver låst, næste gang de kører ned af et hårnålesving med 90km i timen, hvilket jo er det sidste de har brug for.

Behandlingens og træningens fokus på sammenhæng mellem krop og psyke, er her essentiel for at rytterne kan forløse gamle chok og genvinde bevægeligheden de steder hvor kroppen har ”lukket i”. For selv om en skade rent fysisk er helet, så er der altid en sammentrækning i vævet - med nedsat bevægelighed og gennemstrømning til følge – hvis ikke det følelsesmæssige chok er forløst.

Kreuziger 19

Kropsnørde-himlen

For kropsnørder som os ManuVision behandlere, så fås det ikke meget bedre end at arbejde med cykelrytternes top-tunede kroppe. De er en enestående kombination af rå styrke, stor sensitivitet og en stærk psyke.

Man er så tæt på rytterne - kender hver eneste af deres spændinger - og føler med dem hele vejen op ad alle bjergene - til de 230 km senere lægger sig op på briksen med lår som stadig er rygende... 

Følg vores opdateringer ude fra Europas landeveje på ManuVisions Facebook side

Download artikel fra Ekstra Bladet om Kristoffer Glavind fra Tour de France 2012

Download artikel fra Weekend Avisen om Tour de France 2012

Alberto 2-316x 237

ManuVision Behandling ApS · CVR: 39071606 HandelsbetingelserBetlaingsformer