Traumebehandling

Manuvision har specialkompetencer i behandlingen af traumer, hvor vi på baggrund af ny forskning benytter os af kropsterapeutiske teknikker til at genoprette balancen i nervesystemet.

PTSD pressefoto1

 

Psykiske lidelser som stress, angst, depression og PTSD bunder i traumer. I en Manuvision-behandling af traumer arbejder vi med kroppen gennem nervesystemet.

Vi skaber aktivitet i nervesystemet de steder, som er med til at holde kroppen i balance, når den er alarmeret. Når vi får aktiveret de vitale dele af nervesystemet, bliver åndedrættet mere frit, lungekapaciteten bliver udvidet, pulsen falder, og kroppen bruger ikke samme energi på at mobilisere muskler og cirkulere adrenalin og kortisol rundt i blodet. Med et balanceret nervesystem bliver kroppen også i stand til at aktivere de vedligeholdelses-processer, der skal til for, at den kan hele sig selv.

 

Forskning i Manuvision kropsterapi mod PTSD

Manuvision har siden 2019 været omdrejningspunkt for et forskningsprojekt, der i samarbejde med bl.a. Rigshospitalet og Syddansk Universitet undersøger effekten af Manuvision kropsterapi hos veteraner med PTSD. Manuvisions tilgang til behandling af PTSD bygger på 20 års praksiserfaring med behandling af traumer og svære stress-tilfælde samt indgående viden om ny neurovidenskabelig forskning i nervesystemet.

Læs mere: Forskning i PTSD

 

Specialiserede chok/traume-behandlere

Siden 2020 har vi haft en overbygning i chok/traume-behandling, hvor vi videreuddanner Manuvision kropsterapeuter til at kunne specialisere sig i traumebehandling. Du finder vores chok/traume-behandlere her