Manuvision afholder en Vision Quest i Sverige for alle interesserede, der har lyst til at stoppe op og bruge naturen til at kigge dybt ind i sig selv. Vision Quest er et ældgammelt overgangsritual. Definitionen er en lang søgen efter noget, der er svært at finde. Gennem faste og udesidning i den svenske skov kommer du i berøring med spørgsmål og sider i dig selv, som det moderne liv ikke giver plads til.

manuvision vision quest

Jeg (Søren Christensen, partner i Manuvision) har længe ønsket at give mulighed for at kunne synke dybere ned i det som for mig står som ”det tabte land” i fornemmelsen af, hvem vi er som mennesker og hvad vi egentlig er sat på jorden for. Med udgangspunkt i en moderne vestlig adaptering (Bill Plotkin) af det ritual som i mange former, er blevet praktiseret gennem alle tider i traditioner, som har haft en meget tættere kontakt til naturen og højst sandsynligt har opfattet sig selv,som en integreret del af den og mine erfaringer fra mit mangeårige virke indenfor teater, kropsterapi og personligt indre arbejde, er denne Vision Quest sammensat for at give mennesker af i dag mulighed for at komme i kontakt med deres dybere og uerkendte lag.

Jeg har guidet på to quests indtil videre.

Jeg var selv på Quest i 2017 og for mig var det en redningskrans kastet ud til en druknende mand. Selvom jeg selvfølgelig havde meldt mig på af en grund, opdagede jeg først mens jeg sad der hvor dybt vand jeg var på og hvor meget jeg havde glemt de mest basale svømmetag. Det at give mig selv tiden og omstændigheden til at gå igennem modstanden og overgive mig til noget jeg nok har vidst men i lang tid ikke havde levet var et enormt chok. Det var utrolig berørende at komme i kontakt med liv i mig selv. Jeg græd mig igennem en skal af konformitet og forstillelse for at lande i en tilstedeværelse som føltes så naturlig, at det er uforståeligt, at jeg i mit dagligliv kan lade som om den ikke er der. Naturen og ensomheden virkede som en flaskerenser i mit system.

HVAD ER EN QUEST SÅ FOR NOGET?

Quest betyder søgen. Definitionen er en lang søgen efter noget som er svært at finde. Hvad er det der er svært at finde i vores liv? Som kræver noget ud over det sædvanlige at finde men som vi jo trods alt må have en anelse om findes ellers ville en søgen vel ikke opstå. I alle traditioner har man haft ritualer og riter for at markere overgange.

Overgangen fra barn til voksen. Krigere der vender tilbage og skal reintegreres i et ”normalt” liv. Fødsler og ikke mindst markeringen af overgangen mellem det verdslige og det åndelige. Overgangen mellem det tilsyneladende håndgribelige og oplevelsen af en samhørighed på tværs af tid og rum – med forfædre og ånder og natur – kræfter som har en indflydelse i vores liv men som er vanskelige at håndtere fordi de ikke præsenterer sig for vores blotte øje. En Quest kan tage mange former men er ofte et møde med sig selv i den rå natur uden forstyrrende og beroligende elementer. Hvor den enkelte bliver sat overfor at skulle overgive sig til sig selv.

Til den del af én selv som er tilstedeværelse. Den del som ikke render rundt og manifesterer sig selv hele tiden og foregiver at have styr på tilværelsen men som er i stand til at forbinde sig til det der er. Et af formålene er i høj grad at ”dø” til den side af sig selv som fylder det meste af vores ”moderne” liv. At lade en anden fornemmelse af liv stige op til overfladen fra det dyb det har ligget gemt og glemt i. Og at ”overvinde” de monstre der står i vejen for at befri prinsen eller prinsessen.

Vi er så optaget af vores selviscenesættende tilværelse og alle de ting der præsenterer sig som MEGET vigtige at vi sjældent får eller giver os selv lejlighed til at stoppe op og reflektere og opdage at der også er dette andet liv i os. Som kræver tid. Det er ikke noget man lige kan lave i en weekend. Vores forsvarsmekanismer er alt for resistente og omstillingssnedige til at vi kan få lov til at dykke under radaren. Vi er nødt til at indlade os på denne ”dødsproces” – udmatte mekanismerne og lade os falde ned i ”kaninhullet” som beskrivelsen er i Alice i eventyrland.

HVORDAN FUNGERER VISION QUEST?

Helt praktisk mødes vi i Nord Sverige og er sammen i 11 dage. 4 dages forberedelse hvor dit spørgsmål bliver åbnet og din relation til naturen og det at være ude bliver trænet. Så selve udesidningen hvor du sidder fastende for dig selv i 4 døgn og lader dig synke ned i dit spørgsmål og din bøn om hjælp. Så 3 dage efterfølgende hvor din oplevelse bliver delt og hvor du får redskaber til at integrere den i det liv du vender tilbage til.

HVORFOR SKAL JEG VÆLGE VISION QUEST?

Det er svært at give krisen sin retmæssige plads i sit liv. Den første impuls er altid at komme væk fra noget og måske fortæller den mig faktisk at jeg skal gå tættere på. Ofte mangler jeg rummet til det. Det kræver for meget i mit liv at stoppe op og sætte alting på hold for at kunne reflektere og varetage det spørgsmål der er dukket op. Derfor tror jeg sådan noget som en Vision Quest er livsvigtig. At give mig selv pladsen og sætte mig sammen med nogen som holder mig fast på intentionen og som deler spørgsmålet. At have tid nok til at gennemgå det fra start til slut – hele processen. At tage det alvorligt.

For det er en vigtig og alvorlig sag. Det at markere og forberede en overgang fra en tilstand til en anden – fra én måde at være i livet på til en anden. Fra et niveau af oplevelse til et andet. Fra at være barn til at blive voksen – noget vores kultur desværre totalt forsømmer at anerkende nødvendigheden af. Muligheden af at møde mig selv og se mit bullshit i øjnene. Lægge de hensyn jeg udøver for at beskytte mine overbevisninger og vaner lidt fra mig og lade livet åbne sig og strømme gennem mig som brusende floder igennem en bjergkæde.

Mærke at jeg er en del af naturen. Uden sentimentalitet men som en åben invitation. Naturen som er så generøs og tilbyder sig uden at forlange noget til gengæld. Som en manifestation af den kærlighed som befinder sig udenfor min hoveddør hele tiden. Når døren åbner sig kan jeg måske opdage at kærligheden også har været indeni hele tiden. Som et kald. Et lydløst råb som kræver en enorm indsats af mig at døve for at jeg kan bibeholde overbevisningen om at jeg har styr på det! Indtil panseret bliver så tyndslidt at jeg hører det og må bøje mig.

Questen er en intention om at forsøge at åbne et rum indvendigt. At forsøge at stille mig til rådighed for noget. At lade noget strømme igennem. At træde til side.

Med hjerte og ydmyghed,
Søren.

Either you will
go through this door
or you will not go through

If you go through
there is always the risk
of remembering your name

Things look at you doubly
and you must look back
and let them happen

If you do not go through
it is possible
to live worthily

to maintain your attitudes
to hold your position
to die bravely

but much will blind you,
much will evade you,
at what cost who knows?

The door itself
makes no promises.
It is only a door.

“Adrienne Rich”

Tid: Vi mødes d 14. september 2024 om aftenen på nærmere anvist lokation i det nordlige Sverige og slutter samme sted d 25. september om aftenen.

Sted: Det kommer til at foregå i Jämtland i Sverige. Søren vil være facilitator og bålholder. Du skal selv finde derop, men jeg vil så vidt muligt arrangere fælleskørsel.

Pris: Prisen for hele forløbet er 13.995,- ex transport

Kontakt: Hvis det har din nødvendighed (og interesse) så tag kontakt til mig på schrist@manuvision.dk eller 22211934.