Manuvision er en behandlingsform og en skole for kropsterapi, der uddanner kropsterapeuter i København, Aarhus og Barcelona. Vi har 25 års erfaring med at behandle fysiske og psykiske lidelser gennem kroppen og deler vores viden i podcast og bøger.

 Manuvision er en gren inden for kropsterapien, der har eksisteret siden 1998. Vi har brugt de sidste 25 år på at forfine vores tilgang til at behandle krop og psyke – gennem kroppen og nervesystemet. Vi behandler alt fra stress-ramte erhvervsledere til sportsstjerner, belastede unge og krigsveteraner med PTSD. Og alle andre, der også søger afhjælpning af fysiske og psykiske gener.

Vi beskæftiger os ikke med hovedets fortællinger, men med kroppens sprog. Vi behandler kropslige og psykiske skavanker ved at skabe den sammenhæng mellem krop, tanker og følelser, der skal til for at være i balance mentalt og fysisk.

Vi ser på hele mennesket. Vi kigger bag om diagnoser og undersøger i stedet sammenhængene mellem kroppens fysiske og psykiske symptomer. Og vi bruger vores hænder til at løsne de spændinger, der begrænser åndedræt, muskulatur og indstilling til livet.

Vi har erfaring med skrøbelige liv og voldsomme skæbner. Vi er centrum for et forskningsprojekt, der undersøger effekten af Manuvision krops-terapi for krigsveteraner med PTSD. Vi engagerer os i projekter, der hjælper børn, unge og voksne med svære sociale og psykiske udfordringer. Og vi har i 20 år arbejdet med elitesportsfolk – fra Tour de France til håndboldlandsholdet – der presser deres krop til det yderste for at levere toppræstationer.

Historien bag Manuvision

Manuvision er resultatet af seks partneres engagerede samarbejde siden 1998. Vi er oprindeligt uddannet fra Body SDS’ første hold, og valgte at starte Manuvision ud fra et ønske om at videreudvikle det kropsterapeutiske system. Siden har vi udviklet og forfinet de teknikker og øvelser, vi mener, der skal til for at kunne se og føle ind i et andet menneske.

Alt, vi beskæftiger os med, tager udgangspunkt i mødet mellem mennesker. Vi interesserer os for relationer – de relationer, vi har til andre mennesker, og den relation, vi har til os selv. Opmærksomhed, fællesskab og rummelighed er værdier, vi vægter højt, fordi det er i det felt, vi mener, det er muligt at skabe autentiske relationer.

Når kroppen er i krig

Forskning og 25 års erfaring

Manuvision har specialkompetencer i behandlingen af traumer, hvor vi benytter os af kropsterapeutiske teknikker til at genoprette balancen i nervesystemet. I bogen “Når kroppen er i krig” samler vi trådene fra 25 års behandlingspraksis med erfaringerne fra et forskningsprojekt i effekten af Manuvision kropsterapi, foretaget af Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet, for veteraner i behandling for PTSD på Militærpsykiatrisk Ambulatorium på Rigshospitalet. Læs mere

Alberto Contador og Kristoffer Glavind Kjær

Elitesport

Vi har i 20 år hjulpet elitesportsfolk med styrke, balance og mentalt overskud. Vi afhjælper og forebygger sportsskader, og vi hjælper sportsfolk til at optimere deres præstationer ved at arbejde med og ikke mod kroppen.

Manuvisions kropsterapeut Kristoffer Glavind Kjær er fast mand i staben hos håndboldens herrelandshold og var med til at bringe guldet hjem i 2019. Og Manuvision har gennem en årrække også været tilknyttet professionelle cykelhold som CSC, Phonak, Team Coast, Team Tinkoff Saxo og Team Orica. Læs mere: Elitesport

Vi har behandlere i det meste af landet

Du kan læse om de enkelte behandleres baggrund og kompetencer og finde den Manuvision kropsterapeut, der passer lige til dine behov.

Podcast om kropsterapi

Manuvision udgiver podcast, hvor vi dykker ned i emner, der udforsker sammenhængen mellem krop og psyke, og fortæller om vores uddannelse og efteruddannelser. Du finder Manuvisions podcast i din podcast app eller her.

Sociale projekter

Vores erfaringer med at have skrøbelige liv mellem hænderne er også nyttige der, hvor systemet svigter eller kroppen er overset i behandlingsforløbet. Derfor er Manuvision også engageret i sociale projekter, hvor vores behandlinger indgår i et socialt og psykologisk arbejde med sårbare grupper. Læs mere: Sociale projekter