Om Manuvision

Manuvision er et behandlingssted og en skole for kropsterapi, der uddanner kropsterapeuter i København, Aarhus og Barcelona. Vi skaber sammenhæng mellem krop, tanker og følelser og har specialiseret os i at behandle fysiske og psykiske lidelser gennem nervesystemet.

 

om manuvision 2GroupPhoto

 

Manuvision er en gren inden for kropsterapien, der har eksisteret siden 1998. Vi har brugt de sidste 24 år på at forfine vores tilgang til at behandle krop og psyke - gennem kroppen og nervesystemet. Vi behandler alt fra stress-ramte erhvervsledere til sportsstjerner, belastede unge og krigsveteraner med PTSD. Og alle andre, der også søger afhjælpning af fysiske og psykiske gener.

Vi beskæftiger os ikke med hovedets fortællinger, men med kroppens sprog. Vi behandler kropslige og psykiske skavanker ved at skabe den sammenhæng mellem krop, tanker og følelser, der skal til for at være i balance mentalt og fysisk.

Vi ser på hele mennesket. Vi kigger bag om diagnoser og undersøger i stedet sammenhængene mellem kroppens fysiske og psykiske symptomer. Og vi bruger vores hænder til at løsne de spændinger, der begrænser åndedræt, muskulatur og indstilling til livet.

Vi har erfaring med skrøbelige liv og voldsomme skæbner. Vi er centrum for et forskningsprojekt, der undersøger effekten af Manuvision kropsterapi for krigsveteraner med PTSD. Vi engagerer os i projekter, der hjælper børn, unge og voksne med svære sociale og psykiske udfordringer. Og vi har i 20 år arbejdet med elitesportsfolk - fra Tour de France til håndboldlandsholdet - der presser deres krop til det yderste for at levere toppræstationer.

 

'Vi ser på hele mennesket. Vi kigger bag om diagnoser og undersøger i stedet sammenhængene mellem kroppens fysiske og psykiske symptomer. Og vi bruger vores hænder til at løsne de spændinger, der begrænser åndedræt, muskulatur og indstilling til livet.'

 

Historien bag Manuvision

Manuvision er resultatet af seks partneres engagerede samarbejde siden 1997. Vi er oprindeligt uddannet fra Body SDS’ første hold, og valgte at starte Manuvision ud fra et ønske om at videreudvikle det kropsterapeutiske system. Siden har vi udviklet og forfinet de teknikker og øvelser, vi mener, der skal til for at kunne se og føle ind i et andet menneske.

Uddannelsen blev grundlagt i 2005, og i dag findes der Manuvision Kropsterapeuter i store dele af verden, fra New Zealand til USA.

Alt, vi beskæftiger os med, tager udgangspunkt i mødet mellem mennesker. Vi interesserer os for relationer – de relationer, vi har til andre mennesker, og den relation, vi har til os selv. Opmærksomhed, fællesskab og rummelighed er værdier, vi vægter højt, fordi det er i det felt, vi mener, det er muligt at skabe autentiske relationer.

'Vi er centrum for et af de første forskningsprojekter i kropsterapi - i Danmark og i verden - der i samarbejde med Rigshospitalet og Syddansk universitet undersøger effekten af Manuvision kropstereapi for krigsveteraner med PTSD.'

 

Specialviden i nervesystemet

Vi er centrum for et af de første forskningsprojekter i kropsterapi - i Danmark og i verden - der i samarbejde med Rigshospitalet og Syddansk universitet undersøger effekten af Manuvision kropstereapi for krigsveteraner med PTSD. Det er sket med udgangspunkt i de særlige teknikker, vi har udviklet til at afhjælpe forstyrrelser i nervesystemet, der følger af chok og traumer. Og på baggrund af vores behandler-erfaring og indblik i den nyeste neurovidenskabelige forskning. Vores viden om og erfaring med nervesystemet betyder, at vi har førende kompetencer til at behandle udbredte psykiske lidelser som langvarig stress, angst og depression.

Læs mere: Forskning

 

Elitesport

Vi har i 20 år hjulpet elitesportsfolk med styrke, balance og mentalt overskud. Vi afhjælper og forebygger sportsskader, og vi hjælper sportsfolk til at optimere deres præstationer ved at arbejde med og ikke mod kroppen.

Manuvisions kropsterapeut Kristoffer Glavind Kjær er fast mand i staben hos håndboldens herrelandshold og var med til at bringe guldet hjem i 2019. Og Manuvision har gennem en årrække også været tilknyttet professionelle cykelhold som CSC, Phonak, Team Coast, Team Tinkoff Saxo og Team Orica.

Læs mere: Elitesport