Manuvision kropsterapi er en evidensbaseret behandlingsform, der behandler fysiske og psykiske lidelser gennem kroppen. Vi løsner spændingerne bag kroppens symptomer, skaber balance i nervesystemet og sætter gang i kroppens naturlige helbredelsesprocesser.

Brug for kropsterapi-behandling?

Krop og psyke hænger sammen. Hvis der er smerte i kroppen, påvirker det psyken, og er du presset psykisk, sætter det sig i kroppen. Det er altid kroppen, som først gør opmærksom på, at noget er galt. Og det er kroppen, som lider under konsekvenserne af alle vores handlinger – eller mangel på samme. De konsekvenser lægger sig som spændinger, blokeringer og dermed smerter i vores krop. Hos Manuvision vil vi gerne hjælpe dig til at slippe fri. Det gør vi ved at åbne kroppen og løsne op for de spændinger og fastlåsninger, der ligger bag de fysiske og psykiske gener.

Kroppen husker

Fortiden og hverdagens mange indtryk og udtryk er lejret i kroppen. Din krop skildrer dit mentale velvære – og fysikken og psyken er dermed ikke to adskilte elementer, men en helhed. Den sammenhæng har en direkte forbindelse til vores nervesystem, og det er også en af grundene til, at Manuvision kropsterapi arbejder gennem nervesystemet.

Når vi taler om sammenhængen mellem krop og psyke hos Manuvision, gør vi ofte forbindelsen konkret ved at skelne mellem krop, tanker og følelser. Pointen er, at krop, tanker og følelser påvirker hinanden. Tankerne lægger tit planer uden at mærke eller forholde sig til signalerne fra krop og følelser, og det påvirker vores psykiske og fysiske helbred. Tilstanden i psyken – forstået som de mentale og følelsesmæssige bevægelser – er med andre ord uløseligt forbundet med kroppens tilstand. I vores behandling arbejder vi med at regulere de tre dele ud fra en indsigt i, hvordan de konstant indvirker på hinanden i et komplekst feedback-loop.

Evidensbaseret behandling

Vi har specialkompetencer i behandlingen af et belastet nervesystem. Manuvision kropsterapi har været omdrejningspunkt for det første forskningsprojekt i kropsterapi i Danmark, foretaget af Statens Institut for Folkesundhed (SDU) i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri, som påviser stor effekt af vores behandling af PTSD. Manuvision arbejder således evidensbaseret med behandling af stress og traumer og de fysiske og psykiske tilstande, traumer medfører – fra depression og angst til PTSD.
Læs mere: Forskning i behandling af PTSD
Netdoktor: Kropsterapi kan mindske PTSD-symptomer

Hvad kan kropsterapi hjælpe med?

Manuvision kropsterapi kan afhjælpe et bredt spektrum af fysiske og psykiske lidelser, der kan bunde i alt fra arbejdsskader og fysiologiske ubalancer til psykiske tilstande affødt af stress, chok eller traumer. Her finder du en oversigt over de mest udbredte lidelser, som vi har 25 års erfaring med at behandle: Hvad kan kropsterapi hjælpe med?

Hvordan foregår kropsterapi?

Med Manuvision kropsterapi behandler vi fysiske og psykiske symptomer ved at:

  • skabe balance i dit nervesystem
  • sætte gang i kredsløbet
  • frisætte åndedrættet
  • og aktivere gennemstrømning i kroppens energisystem. Når der kommer gennemstrømning og bevægelse, sættes automatisk også gang i kroppens egne selvhelbredende processer.

Helt konkret arbejder vi ved at:

  • afspænde muskler, frigøre led og løsne op i nakke og ryg ud fra en kombination af dybtgående massageteknikker, ledfrigørelse, akupressur og zonepunkter.
  • aflæse og afhjælpe forstyrrelser i nervesystemet, der kan give udslag i alt fra fordøjelsesproblemer og nakkespændinger til stress, angst og depression.
  • skabe forbindelse mellem hovedets fortællinger og kroppens signaler ved at undersøge sammenhængen mellem mentale, fysiske og følelsesmæssige tilstande.

OFte stillede spørgsmål OM KROPSTERAPI

Her kan du læse svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest får om vores behandling

Inden kropsterapien starter, tager Manuvision-behandleren en snak med dig for at danne sig et billede af din situation og dine udfordringer. Herefter afklæder du dig (du beholder undertøj på) og lægger dig på briksen, hvor du får et tæppe over dig. Når behandlingen er slut, og du igen er påklædt, runder I af. Måske får du nogle generelle anbefalinger og øvelser, og måske aftaler I en ny tid. Behandlingen får din krop til at udskille affaldsstoffer, så husk at drikke rigelig vand i det efterfølgende døgn. Du kan godt føle dig træt eller meget afslappet resten af dagen, hvilket hænger sammen med, at din krop arbejder videre efter behandlingen.

Du bestemmer selv, hvor meget tøj du vil have på under behandlingen. Vi anbefaler, at du kun er iført underbukser, men hvis du vil beholde toppen på, er det også helt i orden. Og det kan også lade sig gøre at beholde mere tøj på.

Hos Manuvision behandler vi altid med indføling og respekt for dine grænser. Det betyder, at vi arbejder ud fra en viden om, hvor konfronterende vi kan være i vores tryk. Relationen mellem klient og behandler er også altid i centrum, hvorfor behandleren hele tiden har øje for, hvordan du responderer på behandlingen, fysisk såvel som psykisk. Når det er sagt, er kropsterapi forbundet med smerte i den forstand, at behandleren vil gå ind i de muskelspændinger og sammentrækninger, der får din krop til at spænde op.

Vi anbefaler at tage den med ro efter en behandling. Behandlingen får dig til at udskille affaldsstoffer, og du kan godt opleve træthed og måske en svag hovedpine. For nogle kan en behandling også vække følelsesmæssige reaktioner, som det kan være godt at give plads efterfølgende. Det er dog meget forskelligt, hvordan din krop reagerer. Men selvom ro og hvile er bedst, er det for de fleste også muligt tage på arbejde efter en behandling. I alle tilfælde, er det vigtigt, du husker at drikke en masse vand efter en behandling.

Behandlingen får dig til at udskille affaldsstoffer, hvilket betyder, at du kan godt opleve træthed og måske en svag hovedpine resten af dagen efter en behandling. For nogle kan der også dukke følelser op til overfladen, som det kan være godt at give plads i dagene efter en behandling. Der er ikke langvarige bivirkninger ved kropsterapi.

Et behandlingsforløb er meget individuelt. De fleste oplever en forbedring allerede efter første behandling, men det afhænger meget af de gener, du kommer med. Efter første behandling kan du tale med behandleren om det videre forløb. For nogle vil det kun dreje sig om et par gange mere, mens andre vil blive anbefalet et længere forløb. Der er også en del, der vælger at komme fast med jævne mellemrum for at forebygge gener og opretholde balance i kroppen.

Prisen på en behandling afhænger af den enkelte behandler, som fastsætter en pris ud fra erfaring og særlige kompetencer. Prisen på kropsterapi kan derfor variere i pris – typisk fra 650 kr. og op til 1200 kr.

Desværre ikke. Nogle læger anbefaler deres patienter at gå til kropsterapi, men da det ikke er muligt at få tilskud af sygesikringen, kan de ikke udstede en henvisning.

Der er desværre ikke tilskud fra Sundhedsforsikringen Danmark. Men hvis du lider af stress, og du eller din arbejdsplads har en sundhedsforsikring hos Codan Care, er det til gengæld muligt at få henvisning til et behandlingsforløb derigennem. Læs mere Codan Care.

Alle praktiserende Manuvision terapeuter har bestået vores 2-årige uddannelse, hvor de har lært de teknikker og den indføling, vi mener der skal til for at være en dygtig behandler. Alligevel kan behandlingerne opleves meget forskellige, og oplevelsen kan som i alle terapi-situationer også afhænge af kemi. Har du særlige udfordringer, er der også behandlere, der har valgt at specialisere sig i bestemte problematikker. Du kan læse om de enkelte behandleres profil <– her.

Det er op til den enkelte behandler at udstede gavekort, men vi har lavet en gavekort-skabelon, som du kan printe og udfylde, hvis du vil give et beløb til en Manuvision behandling i gave. Du finder skabelonen til gavekortet <– her.

Vi har behandlere i det meste af landet

Du kan læse om de enkelte behandleres baggrund og kompetencer og finde den Manuvision kropsterapeut, der passer lige til dine behov.

Manuvision kropsterapi har været omdrejningspunkt for det første forskningsprojekt i kropsterapi i Danmark, foretaget af Statens Institut for Folkesundhed (SDU) i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri. Forskningsresultaterne viser, at 6 måneders Manuvision kropsterapi kan reducere eller helt fjerne PTSD-symptomer hos krigsveteraner med PTSD. Læs mere: Forskning i Manuvision kropsterapi

Podcast om kropsterapi

Manuvision udgiver podcast, hvor vi dykker ned i emner, der udforsker sammenhængen mellem krop og psyke, og fortæller om vores uddannelse og efteruddannelser. Du finder Manuvisions podcast i din podcast app eller her.

bog om traumebehandling

I bogen “Når kroppen er i krig” samler vi trådene fra 25 års behandlingspraksis med erfaringerne fra forskningsprojektet i effekten af Manuvision kropsterapi mod PTSD, foretaget af Statens Institut for Folkesundhed (SDU). Vi introducerer til vores arbejde med relation og kropsbevidsthed og de principper og teknikker, der kan regulere balancen i nervesystemet og skabe forandring hos mennesker udsat for traumer. Læs mere