Manuvision kropsterapi er en behandlingsform, der behandler fysiske og psykiske lidelser gennem kroppen. Vi løsner spændingerne bag kroppens symptomer, skaber balance i nervesystemet og sætter gang i kroppens naturlige helbredelsesprocesser.

Krop og psyke hænger sammen. Hvis der er smerte i kroppen, påvirker det psyken, og er du presset psykisk, sætter det sig i kroppen. Det er altid kroppen, som først gør opmærksom på, at noget er galt. Og det er kroppen, som lider under konsekvenserne af alle vores handlinger – eller mangel på samme. De konsekvenser lægger sig som spændinger, blokeringer og dermed smerter i vores krop. Hos Manuvision vil vi gerne hjælpe dig til at slippe fri. Det gør vi ved at åbne kroppen og løsne op for de spændinger og fastlåsninger, der ligger bag de fysiske og psykiske gener.

Kroppen husker

Fortiden og hverdagens mange indtryk og udtryk er lejret i kroppen. Din krop skildrer dit mentale velvære – og fysikken og psyken er dermed ikke to adskilte elementer, men en helhed. Den sammenhæng har en direkte forbindelse til vores nervesystem, og det er også en af grundene til, at Manuvision kropsterapi arbejder gennem nervesystemet. Manuvision har specialkompetencer i behandlingen af et belastet nervesystem og har derfor været omdrejningspunkt for forskning i behandling af PTSD

Hvad kan kropsterapi hjælpe med?

Manuvision kropsterapi kan afhjælpe et bredt spektrum af fysiske og psykiske lidelser, der kan bunde i alt fra arbejdsskader og fysiologiske ubalancer til psykiske tilstande affødt af stress, chok eller traumer. Her finder du en oversigt over de mest udbredte lidelser, som vi har 25 års erfaring med at behandle: Hvad kan kropsterapi hjælpe med?

Hvordan foregår kropsterapi?

Med Manuvision kropsterapi behandler vi fysiske og psykiske symptomer ved at:

  • skabe balance i dit nervesystem
  • sætte gang i kredsløbet
  • frisætte åndedrættet
  • og aktivere gennemstrømning i kroppens energisystem. Når der kommer gennemstrømning og bevægelse, sættes automatisk også gang i kroppens egne selvhelbredende processer.

Helt konkret arbejder vi ved at:

  • afspænde muskler, frigøre led og løsne op i nakke og ryg ud fra en kombination af dybtgående massageteknikker, ledfrigørelse, akupressur og zonepunkter.
  • aflæse og afhjælpe forstyrrelser i nervesystemet, der kan give udslag i alt fra fordøjelsesproblemer og nakkespændinger til stress, angst og depression.
  • skabe forbindelse mellem hovedets fortællinger og kroppens signaler ved at undersøge sammenhængen mellem mentale, fysiske og følelsesmæssige tilstande.

Vi har behandlere i det meste af landet

Du kan læse om de enkelte behandleres baggrund og kompetencer og finde den Manuvision kropsterapeut, der passer lige til dine behov.

Podcast om kropsterapi

Manuvision udgiver podcast, hvor vi dykker ned i emner, der udforsker sammenhængen mellem krop og psyke, og fortæller om vores uddannelse og efteruddannelser. Du finder Manuvisions podcast i din podcast app eller her.

Forskning og 25 års erfaring

Manuvision har specialkompetencer i behandlingen af traumer, hvor vi benytter os af kropsterapeutiske teknikker til at genoprette balancen i nervesystemet. I bogen “Når kroppen er i krig” samler vi trådene fra 25 års behandlingspraksis med erfaringerne fra et forskningsprojekt i effekten af Manuvision kropsterapi, foretaget af Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet, for veteraner i behandling for PTSD på Militærpsykiatrisk Ambulatorium på Rigshospitalet. Læs mere