Det er med stor glæde, vi kan præsentere Manuvisions første festival om kropsterapi, hvor vi dykker ned i den nyeste forskning og alt det, vi kan og er.

Festivalen forløber over to intense og inspirerende dage. Med foredrag, workshops, arbejdsdemonstrationer, udveksling, mad og musik får du vores bud på, hvordan mennesker opnår ro og forbindelse til sig selv i en accelererende verden – og hvordan vi kan hjælpe mennesker ud af stress, angst, mistrivsel og ensomhed.

Festivalen henvender sig til uddannede Manuvision kropsterapeuter, nuværende elever, samarbejdspartnere og andre terapeuter, der er nysgerrige på – eller allerede arbejder ud fra – en kropslig tilgang.

Dato: 1.-2. november 2024
Festivalen finder sted på Bernhard Bangs allé 25, 2000 Frederiksberg. Billetten for 2 dage koster 1850 kr. Hvis du deltager begge dage, får du 16 timer godkendte RAB-timer.

For tilmelding og mere info – skriv til info@manuvision.dk

Se listen over Dakobes godkendte kurser her

Festivalprogram

På festivalen er der både indslag, hvor alle er inviteret til at deltage samlet, og perioder af dagen med flere parallelle spor, hvor du kan tilmelde dig et mindre hold og dykke ned i præcis det, som optager dig mest. Fredag aften kan vi præsentere to musikalske oplevelser af høj kvalitet.

Beskrivelser

Kristoffer Glavind Kjær: Relationer er den grund, vi står på

Kristoffer har netop udgivet bogen ”Det sociale nervesystem” og inviterer til et foredrag og en samtale om det, som han opfatter som grundlæggende for, at vores behandling virker – relationen. Hør Kristoffer fortælle om, hvad du kan forvente dig på Manuvision Festival:

Mette Steen:Tilknytning og traumer lever i kroppens lag

I en arbejdsdemonstration viser Mette os, hvordan den helt tidlige tilknytning har påvirket os, vores krop og den måde, vi er i verden på i dag. Vi vil undersøge og se, hvordan vi via kroppen og det kropsterapeutiske møde kan komme i kontakt med de ellers skjulte lag, som er formet tidligt i livet, og få en forståelse for det potentiale, der ligger i at blive mødt og møde os selv der.

Søren Christensen: Skyld, skam og angst er åbningen til det, du længes efter

Søren inviterer her til en undersøgelse af, hvad vi orienterer os efter som behandlere, stiller de dybe spørgsmål og åbner perspektiver. Hvordan vores billede af verden og mennesket uvægerligt vil definere, hvad vi foretager os i en behandling. Hvad er forskellen på en horisontal og en vertikal orientering? Har vi en fornemmelse af, hvad menneskets muligheder er? Hvilken rolle spiller det, vi kalder sygdomme i vores liv? Dette og meget mere bliver der mulighed for at få ind under hud, negle og tunge i denne undersøgelse med Søren.

Mette Steen og Angela Jørgensen: Forandringsparadokset og behandlingen af PTSD – Heling begynder med accept

Angela og Mette demonstrerer et anderledes kropsterapeutisk perspektiv på behandling af traumer. Som terapeuter og mennesker ligger det kodet i os at ville forandre noget. Klienterne kommer ofte til os med noget, der piner dem med håbet om at blive lettet. Men hvad betyder det egentlig at forandre sig, og hvad er det, der forandres? Fra hvilket sted i os selv møder vi klienten og kroppen? Hvad lader vi os informere af, og hvilke rum og muligheder åbnes, så det støtter klienten i at forbinde sig med det, der ikke er traumatiseret?

Angela og Mette har gennem de sidste tre år videreuddannet Manuvision-terapeuter i chok- og traumebehandling og præsenterer her essensen af de erfaringer, deres arbejde med de allermest traumatiserede mennesker har givet dem. I en blanding af foredrag og arbejdsdemonstration kan du opleve en introduktion til teorien om det polyvagale nervesystem og til behandling af traumer, som bogen ”Når kroppen er i krig” handler om. Derudover udfolder de deres seneste indsigter om forskelle i behandlingen af hhv. PTSD, der opstår ved voldsomme og overvældende hændelser i voksenlivet og kompleks PTSD, som er konsekvensen af gentagne traumatiske oplevelser i barndommen. 

Sara Saxild og Mette Steen Jacobsen: Interoception og traumesensitiv træning

Hvordan træner man nervesystemet til at kunne stå bedre i modstand, regulere sig selv og fleksibelt kunne bevæge sig mellem tilstande? Hvordan kan man bruge træning til at opleve de forskellige lag og overlevelsesmekanismer og samtidig forbinde sig med sine ressourcer?
I denne træningsworkshop undersøger og demonstrerer Mette og Sara, hvordan øvelser kan give adgang til rum, dybde og perspektiv.

Kristoffer Glavind Kjær og Torben Svendsen: Hvorfor træner vi? Og hvorfor træner vi ofte ikke?

Til denne træningsworkshop vil Kristoffer Glavind og Torben Svendsen sammen med deltagerne undersøge, hvad Manuvision træningen kan gøre for os. Vi vil få en fornemmelse af, hvordan den måde, vi bærer os selv, har betydning for vores følelsesliv og selvopfattelse, og hvordan vi gennem øvelser kommer mere til stede og åbner ind til det sociale nervesystem og den styrke, der bærer os.

Filip Rankenberg og Jacob Aremark: Hvordan taler vi til kroppen?

En Manuvision-behandling igangsætter indre oplevelser, som går ud over det sædvanlige. Den sproglige italesættelse af de uvante sansninger er væsentlig for, hvordan den integreres i klienten. Hvordan bliver vi bedre til at tale om det, vi laver? Jacob (filosof, yogi & Manuvision-kropsterapeut) og Filip vil igennem en samtale udforske indsigter og inspirationskilder. Som altid er det spørgsmålene, der er mest interessante.

Når vi inviterer mennesker på briksen, inviterer vi dem også ofte til at have en oplevelse af deres egen krop, som går ud over det sædvanlige. Måden, vi italesætter den oplevelse på, er væsentlig for, hvordan den integreres i klienten. Med andre ord; det er vigtigt – ikke mindst for den terapeutiske proces – at vi er opmærksomme på, hvordan vi taler, om det vi laver. Vi sidder ikke inde med svarene – snarere er vi oprigtigt nysgerrige på at komme rundt i krogene af emnet. Og vi håber, du vil komme og filosofere med, når vi sætter kroppens sprog på dagsordenen.

Morten Bolø og Peter Munthe: Det er behandlerens evne til nærvær, der åbner behandlingen

I denne workshop arbejder vi med nærvær og indføling. Du bliver guidet gennem øvelser, der giver dig mulighed for at relatere til både dig selv og andre med mere hjerte. Du vil mærke dig selv i nuet, øve dig på at lytte til andre med hele dit væsen og eksperimentere med, hvordan du kan bringe dig selv i spil for at tjene relationen og kontakten.

Morten og Peter er begge Manuvision-kropsterapeuter og derudover certificerede i cirkling. De har gennem flere år arbejdet med, hvordan perspektiver og metoder fra cirkling kan tilføje en særlig kvalitet og dybde i mødet med klienter. De faciliterer begge to grupper og undersøgelser i, det der sker, når man tør stille sig sårbar, nærværende og åben og taler direkte til og fra krop og følelser frem for de mentale lag i os.

Ida Sand: Kropsterapien i mødet med diagnoser

Ida Sand har stor erfaring med at behandle mennesker med ADHD og underviser i denne workshop i de metoder, hun har udviklet i behandlingen til særligt denne målgruppe. Ida har mange års erfaring som kropsterapeut og har selv undervejs fået diagnosen ADHD. Hun kan derfor indefra fortælle om, hvordan en krop med ADHD føles, og hvordan det har ændret hendes forståelse af, hvordan en behandling opleves og kan hjælpe mennesker med ADHD. Det er en workshop, hvor du selv får mulighed for at give og modtage de teknikker og metoder, som Ida anvender.

Bettina Højsgaard: Hvordan behandler vi diagnoser? 

Vi behandler ikke diagnoser, vi behandler mennesker, og mennesker, der har fået en diagnose, er lige så forskellige som vi andre. Men der er nogle særlige træk og måder at sanse og opleve verden på, som mennesker med hhv. ADHD, ADD eller autisme har til fælles.

Bettina Højsgaard er blandt meget andet uddannet Manuvision Terapeut og Chok og Traume-terapeut og har stor erfaring og viden om behandlingen af mennesker med diagnoser. Bettina udkommer snart med en bog, som hun har udviklet til sine klienter. Bogen er til dem, så de på en helt enkelt måde kan forstå alt det, der sker inden i dem, og hvorfor det blandt andet kan være godt at kontakte åndedrættet og kroppen. I denne workshop vil vi få indblik i nogle af de metoder, hun har udviklet til behandling af personer med autisme og ADHD samt hendes syn på, hvad den behandling indebærer, og hvad den kan.

Karsten Munk: Epigenetik – kvantefysik og elektromagnetisk energi

Hvordan påvirker tanker, følelser og adfærd vores DNA, og hvordan udtrykker denne påvirkning forskellige gener for proteiner, der danner det levende og bevægelige i vores krop? Kropsterapi medfører væsentlige ændringer i det genetiske udtryk og dermed en positiv ændring i menneskets biologiske funktioner. I dette foredrag får du et inspirerende og perspektiverende blik på vores arbejde udefra, når Karsten Munk giver en dybere indsigt i, hvordan dit terapeutiske værktøj virker, så du kan opnå større tryghed i dit arbejde og styrke din evne til at tiltrække klienter.

Karsten Munk er ejer af Karsten Munk Akademiet og medejer af Jordens Sang og er af mange Manuvision-terapeuter kendt for undervisningen i Anatomi & fysiologi og Patologi, hvor mange har oplevet, at man i hans undervisning får langt mere end et bevis i hånden. Man får en oplevelse af og indsigt i det hele menneske og en levendegørelse af kroppens anatomiske og fysiologiske systemer og deres sammenhænge til arbejdet som kropsterapeut

Jacob Aremark: “Hæng bedre sammen”  – fra kampkunst til kropsterapi

I kampkunst arbejder vi kropsligt med at give og modtage kraft & energi – det samme gør vi i kropsterapien. Og der er mange oplagte paralleller imellem de to.

På workshoppen her deler Jacob ud af sine erfaringer fra 25 års Aikido-træning og godt 10 år som Manuvision-terapeut, ift. hvordan du mere effektivt og uanstrengt kan bruge din krop, når du behandler.  

Bruger du dig selv bedre som behandler, holder du selv flere år i faget, og dine klienter har med garanti også en bedre oplevelse af dine berøringer. 

Vi skal arbejde praktisk/kropsligt på gulvet med temaer som alignment, opmærksomhed og i fællesskab trække erfaringer til egen behandlerpraksis.

Rikke Toft Boesen og Filip Rankenberg: Lytningens anatomi

Rikke og Filip er begge optagede af, hvordan vi lytter til klienternes fortællinger. Hvordan finder vi ind til det betydningsfulde? Hvordan åbner vi samtalen, så klienten kan komme til at vide mere om sig selv og sit eget liv?

Rikke har med sin kombination af Manuvision kropsterapi og narrativ terapi en unik tilgang til at placere klientens fortælling i krydsfeltet mellem det forestillede og det erfarede. Filip er optaget af, hvordan opmærksomhed på vores egen krops reaktioner giver os et solidt fundament for at lytte bag om klientens fortælling.

Sessionen bliver en kombination af samtale mellem Rikke og Filip samt øvelser for deltagerne. Emnet og øvelserne vil være brugbare for enhver, som ønsker at blive bedre til skabe en frugtbar samtale – om man er kropsterapeut eller ej.

Suzanne Darmer: Jagten på lykken 

Når vi jagter lykken, hvad er det så egentlig, vi søger og længes efter? Når klienter kommer til kropsterapeuten, er det som oftest med en smerte, i krop eller sind, som de ønsker at komme ud af eller væk fra. De kommer til os, når de ikke lykkes med de strategier, som de har til rådighed, eller strategierne viser sig at tilføje endnu mere smerte og ubehag. I Suzannes workshop inviteres du til at undersøge det paradoks, at heling, fred og måske endda lykke er forbundet med vores evne til at acceptere og mærke, det der er og indfinde os i nuet. Men hvordan gør man det? Og hvordan guider man klienten i dette paradoks? I denne workshop guider Suzanne os til at fordybe relationen til os selv, så vi kan guide klienten til det samme.

Manuvision partnere: Paneldebat

Mød Manuvisions seks grundlæggere i en paneldebat om, hvilke spørgsmål de står med i dag, og hvordan de ser kropsterapien spille en rolle i mødet med en kompleks verden. 

Oliver Hoiness og Stine Grøn: Koncert – en Musikalsk meditation

Fredag aften skal vi opleve musik på en måde vi ikke ofte får mulighed for. Oliver og Stine bevæger sig rundt i meditative stemninger og kontemplative klange, når de spiller sammen. En blanding af regulære sange og længere improviserede forløb blander sig med mantrasang og rituelle sfærer.

Musikken kan ses som et udtryk for en søgen efter vores inderste menneskelige essens.
Stines smukke stemme kan høres i bandet Irah samt som musik udgivet i eget navn. Oliver er til stadighed aktiv i bandet Skammens Vogn samt hos Kira Skov og er desuden uddannet naturterapeut fra Manuvision.

Mads Mouritz: koncert

Mads Mouritz har gennem de sidste 20 år skrevet og produceret 8 albums og turneret Danmark tyndt med Mouritz/Hørslev Projektet, hvor han har lavet popsange med forfatteren Lone Hørslev som en musikalsk fortolkning af hendes finurlige tekstunivers. De moderne viser balancerer mellem det skrøbelige, det rå og det humoristiske. Forrige års udgivelse ’Lykkelige Mennesker’  var et overflødighedshorn af gode sange og Mouritz serverer sine moderne popviser med en energi og en inderlighed, der sender tankerne hen på en ung Povl Dissing.

Koncerten byder foruden Mouritz/Hørslev-sangene også på sange fra Mouritz’ soloudgivelser. Det er moderne socialrealisme, det er sjovt og rørende, og sangene er som små noveller om personer, vi alle kender.