Manuvision var med håndboldherrerne til OL i Japan 2021. I denne podcast fortæller Kristoffer Glavind Kjær om arbejdet med at gøre spillerne klar til kamp. Det er første gang, at en behandlingsform, som bygger på en helhedsorienteret tilgang til mennesket, er med på OL.

Problemer med afspilleren? Lyt til afsnittet Manuvision med håndboldherrerne til OL? <– her.

Kristoffer har været en del af landsholdets sundhedsteam i 4 år og var med, da de vandt VM i 2019 og 2021. Kristoffer har arbejdet med elitesportsfolk siden 1999, hvor han startede arbejdet med professionelle cykelryttere. Manuvision har udover Håndboldlandsholdet bl.a. været med  på Tour de France de sidste 10 år.

  • Jeg har et super fedt samarbejde med landsholdets sports-læge og fysioterapeut, hvor jeg bidrager med det, vi er gode til hos Manuvision: At få krop, følelser og tanker til at arbejde i samme retning. Det handler om fokus og drivkraft og helt konkret også om balancering af nervesystemet, fortæller Kristoffer
Elitesport er en kamp

Kristoffer behandler både før og efter kampene. Efter kampene hjælper han spillerne med at restituere, så de kan få deres nattesøvn. Op til kampene handler det derimod om at gøre kroppen parat til at præstere.

  • Elitesport er en kamp, så spillerne skal have kamphormoner i kroppen for at kunne præstere optimalt. De skal være spændte, men ikke anspændte eller overspændte. For de skal også kunne holde hovedet koldt og have fokus på medspillerne.

Og netop den balance bunder i nervesystemet. Et balanceret nervesystem er nemlig i stand til at veksle mellem at være i ro og parat til kamp. Kristoffer arbejder med at skabe den balance med hænderne og gennem indgående kendskab til spillerne.

  • Det arbejde bygger på en relation. Jeg skal kende spillernes bevægemønstre og vide, hvad der gør dem stærke. Og ikke mindst deres drivkraft.

Læs mere