Lymfe massage

Lymfesystemet er en vigtig del af vores immunforsvar og derfor også en central del af Manuvision kropsterapi. Lymfesystemet kaldes også kroppens kloaksystem, fordi det er med til at rense kroppen. Manuvision-partner Filip Rankenberg forklarer her, hvordan du får flow i dit lymfesystem via vejrtrækningen og en simpel massageteknik.

Lymfesystemet er det system, der sørger for at dræne din krop for overflødig væske. Lymfekarrene ligger parallelt med de små blodårer og fungerer som en slags drænrør til at fjerne overskydende væske fra vævet og affaldsstoffer fra cellerne. Vi kalder det også for kroppens kloaksystem, fordi det fungerer som en af immunforsvarets vigtige transportveje.

De hvide blodlegemer, der bekæmper virus og bakterier, bruger lymfebanerne til at alarmere flere hvide blodlegemer, der ligger i dvale i lymfeknuderne, når du har en infektion et sted i kroppen. Så jo mere flow der er i lymfesystemet, jo hurtigere og mere effektivt kan immuncellerne blive aktiveret og bekæmpe infektioner fra virus og bakterie.

Behandling via lymfesystemet

Årsagen til dårligt flow i lymfesystemet hænger ofte sammen med muskelspændinger, for cirkulationen i lymfesystemet afhænger nemlig af, om de muskler, som lymfekarrene passerer igennem, er aktive. Derfor kan muskelspændinger som følge af fx længerevarende stress, blokere for gennemstrømningen, og i kropsterapi arbejder vi derfor med at tømme ud i lymferne for at sætte gang i cirkulationen igen.

Selvom lymfesystemet er vigtigt for kroppens evne til at fungere optimalt, er det alligevel generelt set et underkendt system i behandlinger inden for det etablerede sundhedssystem.

I Manuvision kropsterapi aktiverer vi lymfesystemet via pulserende teknikker, særligt på armhulen, halsen og i lysken. Musklerne bliver blødere og slapper mere af, når lymfesystemet flyder, og der renses ud i overskydende væske og bliver tømt ud i affaldsstofferne. På den måde bliver det fx også muligt at arbejde med hævelser, forbundet med knæskader og lignende.

Åndedrættet og lymfesystemet

Når vi i kropsterapien arbejder med at frisætte åndedrættet, har det også en positiv effekt på flowet i lymfesystemet.

Det særlige ved lymfesystemet er nemlig, at det – i modsætning til blodkredsløbet – ikke har en central pumpe, der sørger for en optimal gennemstrømning. Til gengæld passerer hovedåren gennem mellemgulvet, som er den primære åndedrætsmuskulatur. Det vil sige, at når vi trækker vejret dybt ned i maven, får vi også skabt cirkulation i lymfesystemet. Og dermed sat gang i den vigtige udrensning af væske og affaldsstoffer.

Læs mere: Hvad kan Manuvision kropsterapi hjælpe med?

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”]

Indlægsnavigation