Mikkel Hemmingsen deltager på Manuvision efteruddannelse
Mikkel Hemmingsen, adm. direktør for Sund & Bælt, startede på Manuvision uddannelsen i 2019 for at blive klogere på sin egen krop og forbindelsen mellem krop og psyke. I dag bruger han uddannelsen i ledelsen af sine medarbejdere ved at hjælpe dem til at håndtere arbejdsrelateret stress.

Manuvision kropsterapeuter er til gavn i erhvervslivet, hvor de kan være med til at afhjælpe stigende problemer med stress. Det bekræfter Mikkel Hemmingsen, adm. direktør i Sund & Bælt, som stiller Manuvision kropsterapi til rådighed for sine medarbejdere og selv tog uddannelsen for at blive en bedre leder:

“Jeg oplevede, at mange af mine medarbejdere havde problemer med deres krop, og at det ofte hang sammen med noget, der foregik i deres hoved,” fortæller Mikkel Hemmingsen.

“På Manuvision uddannelsen fik jeg en meget bedre forståelse af, hvordan kroppen – både muskler og nervesystem – fungerer. Jeg fik værktøjer til at arbejde aktivt med mig selv og til at hjælpe andre. Ikke nødvendigvis som behandler, men gennem evnen til at sætte mig ind i, hvordan andre mennesker har det.”

Håndtering af stress

Mikkels viden om sammenhængen mellem krop og psyke er nu til gavn for Sund & Bælts medarbejdere, som bliver mødt med en ekstra opmærksomhed på deres mentale trivsel.

“Jeg bruger min viden fra uddannelsen til at tage de ledelsesmæssige værktøjer til et andet niveau. Dels ved at have en opmærksomhed på, hvor meget pres folk kan holde til, og dels ved at kunne tilbyde nogle redskaber i en stresset hverdag.”

Og netop opmærksomhed er central, når det kommer til stress. Det handler ikke nødvendigvis om helt at undgå stress, men at håndtere den anderledes, forklarer Mikkel.

“Stress og pres er en del af det at leve og gå på arbejde, så det handler ikke om at fjerne stress, men om at være opmærksom på den, når den opstår i kroppen. På den måde kan man nå at reagere på kroppens signaler, før det er for sent.”

Sammenhæng mellem krop og psyke

Mikkel blev interesseret i uddannelsen efter selv at have fået behandlinger for rygproblemer.

“Jeg blev nysgerrig på, hvad det var, der gjorde at jeg låser nogle bestemte steder i kroppen, og hvordan jeg kan løsne de spændinger ved at handle anderledes.”

“Jeg kan anbefale uddannelsen til andre, der er nysgerrige på at forstå sammenhængene mellem krop og psyke, og at blive klogere på sig selv, som jeg blev.”