Hvad kan vi lære om os selv i naturen, og hvordan kan vi bruge naturen som ramme til at hjælpe andre? Det fortæller underviser Mikkel Skovbye i denne podcast om Manuvisions naturterapi-uddannelse

Problemer med afspilleren? Lyt til afsnittet Naturterapi-uddannelse: Hvad kan vi lære i naturen? <– her.

“Når man er i naturen, kommer man på en måde tættere på sig selv. Naturen er et form for ekko i forhold til de ønsker, drømme og længsler, mange mennesker går med”

I naturterapi er naturen rammen for at åbne din relation til din egen indre natur og dine omgivelser. På Manuvisions naturterapi-uddannelse lærer du, hvordan du kan hjælpe mennesker med ondt i livet ud i oplevelsen af det, som naturen er og kan.

I podcasten fortæller Mikkel Skovbye, som en af de tre undervisere på uddannelsen, om baggrunden for naturterapi – hvad du lærer, hvordan du lærer og hvilke muligheder uddannelsen åbner som naturterapeut.

Læs om naturterapi-uddannelsen her

“Jeg bruger det, jeg lærer i naturen i mit arbejde som behandler”
Mette Hansson er en af eleverne på naturterapi-uddannelsens hold 1. Hun fortæller, hvordan hun bruger, det hun lærer i naturen – både i sit arbejde som behandler og i sit private liv. Det handler om relation og forbundethed, og så er der også en direkte kobling til det kropslige arbejde:

“Vi ved, at krop og psyke hænger sammen, så det med at få nervesystemet i ro i naturen, er også med til at løsne op i muskler, led og helt ind i organerne. Og så er der hele arbejdet med at se de byrder og mønstre, som vi påtager os, og hvordan vores faste forestillinger kan ændre form “

“Når jeg kommer hjem fra naturen, føler jeg mig forbundet med andre mennesker på en anden måde. Jeg oplever, at der er mange i dag, der længes efter at føle sig forbundet med noget. Dybest set finde sin egen hjemstavn, fordi vi er så rodløse og er kommet langt væk fra vores egentlige natur. For mig er naturen en følelse af at komme hjem”

“Uddannelsen handler om relation og hvordan vi er sammen med andre.  Det giver en mulighed for at lære sig selv at kende. Både de mørkere og de lysere sider. Og det tror jeg er vigtigt, hvis man skal arbejde med andre mennesker.”